Tipografie digitala versus tipografie offset
Termeni precum tipografie digitala si tipografie offset sunt relativ necunoscuţi pentru multa lume. In cele ce urmeaza vom evidentia diferenta dintre cele doua metode de tiparire.

Tipografie digitala
Principiul de functionare a masinilor de tipar digital consta in reproducerea unor informatii digitale direct pe mediul de tiparire, fara a necesita realizarea unor matrite (placi de tipar). Tiparul digital este rentabil pentru tiraje mici si medii, oferind un termen foarte rapid de executie. Avantajele unei tipografii digitale in comparatie cu o tipografie offset sunt: Se poate tipari cu date variabile preluate dintr-o baza de date, doua coli consecutive pot avea continut total diferit, viteza mare de executie, tiparirea poate incepe imediat dupa primirea fisierelor. De asemenea, se poate tipari un singur exemplar inainte de executia intregii comenzi. Costul unei astfel de metode de tipar foarte avantajos pentru tiraje mici.

Tipografie offset
Tiparirea offset este procedeul prin care imaginea este transferata pe hartie cu ajutorul unui cilindru intermediar, care preia cerneala de pe placa tipografica si o asterne pe suport. In cazul tiparului offset, durata pregatirii pentru tiparire este mai mare si necesita operatiuni aditionale ca: realizarea filmelor si a matritelor (placilor de tipar), curatarea si calibrarea presei. Avantaje unei tipografii offset fata de o tipografie digitala sunt: Costurile se reduc substantial odata cu cresterea tirajului, se poate tipari in formate mari, se pot folosi culori speciale (Pantone, auriu, argintiu, fluorescent, lac selectiv).

Ce alegem, tipografie digitala sau offset?
Alegerea metodei potrivite de tipar se face in functie de proiectul dvs. si de particularitatile acestuia.

Tipografie Bucuresti, tipografie offset si digitala la preturi mici. Alege sa lucrezi cu tipografi profesionisti!
OFFSET vs. DIGITAL
tipografie-rapida.ro
tipografie offset Bucuresti
DESENAM TIPARIM DISTRIBUIM
tipografie
Contact tipografie: 0773.937.563
tipografie Bucuresti pliante afise
TIPOGRAFIE PLIANTE FLYERE BUCURESTI
RAPID - IMPECABIL - PRETURI FARA CONCURENTA!
DESENAM TIPARIM DISTRIBUIM
tipar
tipar digital tiparituri Bucuresti
preturi tipar tipografie
tipografie Bucuresti preturi mici